buttons

2017-го систему вищої освіти очікують чотири ключові зміни

2017-го систему вищої освіти очікують чотири ключові зміни

12.09.2021

У Міністерстві освіти і науки за участю експертів та громадськості обговорили питання забезпечення якості вищої освіти в межах проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року.

За словами директора департаменту вищої освіти МОН Олега Шарова, внесені Міністерством освіти і науки пропозиції до проекту не є чимось абсолютно новим: вони є і частиною виконання Програми діяльності Уряду, і впровадженням реформи, започаткованої Законом України «Про вищу освіту» 2014 року.

«Щороку відбувається лише зміна певних наголосів: що зараз буде найголовнішим, що вимагатиме більших ресурсів, а також встановлюються строки виконання завдань», – підкреслив очільник департаменту.

 

Робота над розробкою стандартів вищої освіти триває з листопада 2015 року й до кінця 2017-го в МОН планують затвердити більшість з них: 120 для освітнього рівня «бакалавр», 80 – «магістр» і 50 – «доктор філософії».

Надалі передбачено завершення роботи над стандартами (у 2020-2025 рр. передбачається перегляд їхнього концепту) та спільна діяльність зі стейкхолдерами над створенням національної системи кваліфікацій, галузевих рамок кваліфікацій та професійних стандартів.

ru_RU